Gender Logo Global BİLGİGender

BİLGİ Toplumsal Cinsiyet Çalışma Grubu

bilgigenderlogo

Hakkımızda

BİLGİGender Şubat 2019’da kuruldu. Aralık 2018’de Üniversite’de cinsiyet çalışmaları birimi kurulmasına yönelik bir toplantı çağrısı yapıldı ve sonrasında oldukça kalabalık bir toplantıda bir araya gelindi. İstanbul Bilgi Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları Çalışma Grubu adıyla BİLGİGender’ın kurulması ise Şubat ayında gerçekleşti ve hemen sonrasında, 8 Mart’ta bir sempozyum düzenlendi. Bu sempozyum İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde cinsiyet ve cinsellik alanında çalışan öğrenci ve akademisyenlerin yan yana gelmesini sağladı. BilgiGender cinsiyet ve cinsellik alanında çalışan akademisyen ve uygulamacıların bir araya gelmesini, dayanışmayı, ulusal ve küresel düzeyde yenilikçi, açık ve kapsayıcı tartışma alanları açmayı hedefler; çeşitli sivil toplum, kamu ve akademik işbirlikleri sayesinde sempozyumlar, eğitim programları, atölye çalışmaları ve araştırma projeleri düzenler. Cinsiyet ve cinsellik alanlarındaki güncel tartışmaları takip etmeyi amaçlayan birim, etkinliklerden sonra yazılacak rapor, değerlendirme vb. yoluyla, deneyim ve bilgi paylaşımının sürekliliğini, herkese açıklığını ve ulaşılabilirliğini amaçlar. BİLGİGender, duruş ve faaliyetlerinde hem kuramsal nüansı hem de sosyo-siyasi yaşantıları gözetir.  BİLGİGender olarak cinsiyet konusuna ilgi duyan araştırmacı, uygulayıcı ve öğrencileri birim faaliyetlerine dâhil olmaya, birlikte düşünmeye ve üretmeye davet ediyoruz.